Naar menu Naar inhoud

Projecten

SlimmeBuren vertellen hoe zij besparen op hun energierekening

Velen bewoners van Hilvarenbeek zijn al aan de slag gegaan met, isolatie, zonnepanelen, zelfs met  warmtepompen en andere energiebesparende maatregelen. Maar wat kun jij nog doen om je woning nog duurzamer te maken? Van je buren kun je leren. Ook in Hilvarenbeek heb je SlimmeBuren.

Dat kun je checken op deze website. Klik hier!

De Drie Eilanden

In februari hebben onze coaches bij 10 bewoners een Energiecoachbezoek uitgevoerd en een coachadvies-stappenplan aangereikt. Eind maart hebben we in een 2e bewonersavond de overeenkomsten uit de coachadviezen inzichtelijk gemaakt en toegelicht. Daar hebben we met de bewoners afgesproken dat we offertes gaan aanvragen voor zowel spouwmuurisolatie als glasisolatie. Zeven bewoners hebben aangegeven hiervan gebruik te maken. In mei/juni zijn de laatste offerten uitgebracht en kunnen de bewoners een keuze maken en opdracht indien gewenst geven. Ondertussen is ook met de Gemeente afgestemd of deze bewoners in aanmerking komen voor de extra ondersteuning uit het NIP-programma. Dat blijkt mogelijk te zijn omdat in alle gevallen er 2 schildelen niet of slecht geïsoleerd zijn. Sommige bewoners laten maar 1 isolatiemaatregel uitvoeren en een aantal ook 2 en zelfs bij een bewoner 3 maatregelen. Het Energiehuis heeft alle bewoners aangeboden, indien gewenst, hun te ondersteunen bij het beoordelen van offerten, t.z.t. aanvragen van NIP- en ISDE-subsidies en alle andere vragen die bewoners hebben. Natuurvriendelijk isoleren: met de isolatiebedrijven is afgesproken dat de muur-isolatiewerkzaamheden natuurvriendelijk worden uitgevoerd. Zij zijn daarvoor opgeleid en gecertificeerd. Naar verwachting zullen de meeste werkzaamheden in het najaar zijn uitgevoerd. Eventueel bijzonderheden zullen wij hier vermelden.

Meer informatie over dit project

Warmtewandeling

Samen met buurtbewoners in meerdere straten op één avond ca 6 verschillende woningen met de Warmtebeeldcamera( Infrarood) bekijken vanaf de straat en inrit. We brengen daarmee “Warmte-lekkages” in beeld die meestal niet (maar soms ook wel) normaal zijn. U krijgt tijdens de wandeling uitleg en toelichting over de warmtebeelden. Na afloop van de wandeling bekijken samen we de beelden nogmaals op een groot scherm en bespreken welke oplossingen er zijn om dit te verbeteren. In dit gesprek geven we ook uitleg wat het Energiehuis u te bieden heeft o.a. Energiecoaching, vrije inloop loket, website, mailcontact, telefooncontact of een thema bijeenkomst.

Zelf een warmtewandeling aanvragen mail ons gerust. info@energiehuis-hilvarenbeek.nl

Energierekening omlaag

Ondersteund door de Gemeente Hilvarenbeek en de Rabobank heeft het energiehuis het project “Energierekening omlaag” ter hand genomen. Onze energieklussers hebben in de winter van 2023/2024 verschillende inwoners van Hilvarenbeek met een smalle beurs, geholpen bij het verlagen van de energierekening. Vaak met kleine ingrepen, zoals het aanbrengen van tochtstrips, radiatorfolie en radiatorventilatoren, kon het gasverbruik worden terug gedrongen.