Naar menu Naar inhoud

Hang je was aan de waslijn

15 mei 2023

De droger is een van de grote energieslurpers in huis. Dus hang je was op de waslijn, zorg er wel voor dat de ruimte goed geventileerd is, anders wordt het te vochtig in huis. Maar met de zomer in aantocht kun je de was ook lekker buiten hangen. Door je droger niet te gebruiken bespaar kun je flink besparen.

De droger is soms wel praktisch maar niet goed voor je kleding! Stoffen kunnen krimpen, zijn sneller versleten en kunnen hun vorm verliezen. Eigenlijk gaat er voor je kleding dus niks boven het ouderwetse drogen aan de waslijn.

Hier nog wat tips:

Kleding en vooral handdoeken kunnen nog wel eens hard worden aan de waslijn. Dit kun je voorkomen door een beetje witte azijn aan je wasmachine toevoegen. Dit werkt namelijk als een natuurlijke wasverzachter en van de azijn ruik je na het wassen niets meer. Het helpt ook als je de was buiten lekker in de wind buiten laat drogen.

Je kunt het beste kleding ondersteboven ophangen. Zo voorkom je dat de schouders of armen van je trui of T-shirt vervormen. Om te zorgen dat er bij het drogen geen kreukels ontstaan kun je je de kleding uitkloppen voordat je de kleding ophangt. Als je de was buiten hangt, zorgt de wind er nog eens extra voor dat je minder hoeft te strijken. Zet de knijper precies op de naad van je kleding, zo voorkom je afdrukken van de knijper.

Zeker in de zomer is het een aanrader om kleding buiten aan de waslijn te laten drogen. De zon maakt je wasgoed namelijk schoner, doordat de uv-straling bacteriƫn doodt die mogelijk uit de wasmachine op je was zijn meegekomen. Daarnaast werkt het zonlicht als natuurlijk bleekmiddel, dus goed voor je witte was!

Door je broeken binnenstebuiten op te hangen drogen ze sneller. Hang je was buiten ook binnenstebuiten op om, uitgezonderd van de witte was, dit om verkleuring te voorkomen.

← Terug naar blogs