Naar menu Naar inhoud

Onze diensten

Kijk hieronder wat we allemaal te bieden hebben!

Energiecoach

Energiecoaches bezoeken bewoners thuis en geven onafhankelijk advies over onder andere isolatie en comfortverbetering van de woning.

Gesprek energiecoach

Projecten

Buurtgemeenschap De Drie Eilanden in Hilvarenbeek bestaat uit woningen die gebouwd zijn in de jaren 60. Een aantal woningen waren inmiddels toe aan renovatie en verduurzaming. Om dit als wijk gezamelijk aan te pakken werden de bewoners in December 2023 uitgenodigd voor een informatieve bijeenkomst over isolatiemogelijkheden. Vanuit het Nationaal Isolatie Programma (NIP) kunnen bewoners extra subsidie krijgen. Energiehuis Hilvarenbeek biedt gratis advies en ondersteuning.

Projecten

Woning in beeld

Krijg grip op je energierekening. Met de quickscan neem je jouw huis onder de loep en krijg direct energieadvies. Het laat zien welke maatregelen voor jou zinvol zijn, tegen welke investering en hoeveel het  oplevert. Krijg toegang tot de quickscan door je hiernaast te registreren voor jouw eigen woning dossier (Hoomdossier).

Woning in beeld

Zonatlas

Veel daken zijn geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Uw dak ook? Welkom op de zonatlas van onze gemeente. De website waarop u in één oogopslag kunt zien of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie.

Bekijk de Zonatlas van Hilvarenbeek

Inloopspreekuren

Heb je vragen over het verduurzamen van je huis en/of bedrijf aan huis en wil je ons spreken? Loop dan eens binnen bij het inloopspreekuur. De energiecoördinatoren Wim Lemmens en Frank Vinckx ontvangen om beurten bezoekers op Vrijthof 11 in Hilvarenbeek. Samen geven zij tips en informatie waarmee u uw huis kunt verduurzamen en de energiekosten omlaag kunt brengen! Zo nodig verwijzen zij je naar een aanvraag voor een coachbezoek.

Contact

Thema bijeenkomsten

Energiehuis Hilvarenbeek organiseert regelmatig thema bijeenkomsten onder de naam Energiecafé voor de inwoners van de gemeente Hilvarenbeek. Voor deze bijeenkomsten nodigen we deskundige sprekers uit die komen praten over onderwerpen zoals het verduurzamen van woningen en energiebesparing.

Themabijeenkomsten